SZAVAZATI JOG ÉS FELELŐSSÉG

Olvasom: „az országgyűlési választások során szavazati jog azokat illeti, akik osztoznak ennek politikai felelősségében, azaz viselik a választási eredmények következményeit.”

A határon túli magyarok mindig is viselték a magyarországi választások következményeit. Még akkor is, amikor a választások csak színleltek voltak és nem volt igazi tét.

A rendszerváltás utáni baloldali kormányok – például Medgyesi, Gyurcsány stb. miniszterelnöksége idején – a határon túlra érkező, első sorban a magyar kultúrát és oktatást támogató évi juttatás annyira lecsökkent, hogy még a Magyarországon hivatalosan, minimálbérért dolgozó erdélyi munkások adóinak, járulékainak az összegét is alig érte el.

Nem volt tehát támogatás, hanem csak egy összeg visszautalása, amelyből, sem az adóból, sem például az egészségügyi biztosítás összegéből a magyar adóhivatalnak mindezt befizető határon túli ‘vendégmunkás’ semmilyen előnyben nem részesült: egészségbiztosítást legfeljebb a jóval drágább ideiglenesen ott tartózkodó külföldi árkategóriában vehetett volna igénybe.

Ugyanakkor a Magyar Állandó Értekezlet sem működött, tehát nyílt, hivatalos, rendszeres kommunikációra sem volt lehetőség a magyarországi vezetők és a határon túli magyarok között.

Hamis, rosszindulatú, kicsinyes, önző ösztönökre számító a propaganda a határon túli magyar állampolgárok szavazati joga ellen, és tele van hazugságokkal, rágalmakkal. Gyűlöletre uszít egy több milliós közösség ellen.                                                                                                                                                           Boros Zoltán

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s